Wie-o-Wie wordt jouw Social Media- en online opleider..? En waar baseer je dat op..?

Wie-o-wie

Hoe voorkom je een eindeloze zoektocht naar Social Media opleidingen die goed aansluiten bij de wensen van jouw organisatie? Je kunt immers op heel veel plekken terecht, want het aanbod is groot. Als je de keuze neemt om verschillende trainers of opleiders te kiezen, dan loop je het risico dat niet iedere Social Media expert ook aansluit bij datgene wat je van te voren had willen bereiken. “Zoveel mensen, zoveel meningen”. Maar vooral ook zoveel verschillende kennisniveaus en manieren.

Tijd en zekerheid

Er is nog een ander aspect van het zoeken. Het kost namelijk tijd. Heel veel tijd. Want, je denkt dat je een goede partij gevonden hebt, maar je weet het niet zeker. In alle waarschijnlijkheid ga je dan verifiëren bij mensen binnen jouw netwerk. “Wie kent er een goede Facebook opleider of wie kan een goede LinkedIn training organiseren”. Dat zijn berichten die ik nog wel eens langs zie komen. Afgaan op iemands ervaring hoeft niet per definitie ook te betekenen dat dit ook bij jouw organisatie past.

 

De betekenis van “alles-in-1”

Het kan eenvoudiger, namelijk door in zee te gaan met een partij die alle relevante Social Media cursussen en opleidingen kan aanbieden. Maar is ‘alles-onder-1-dak’ dan genoeg? Of is er nog meer? Zelf denk ik van wel. Het gaan namelijk ook om de inhoud en het krijgen van zekerheden vooraf. Zodat datgene wat je voorgeschoteld krijgt ook echte waarde heeft en relevant is voor je organisatie!

Inhoud goed overbrengen gaat weer om de manier waarop dit gebeurt. Niet alleen maar theorie, maar vooral ook heel veel praktijk met deskundige docenten die de theorie getoetst hebben vanuit hun eigen werkomgeving. Ervaringen delen, omdat er dagelijks veranderingen en nieuwe inzichten bij komen in dit mooie vakgebied.


Opleiden met een goed onderbouwd plan

Alles-in-1 betekent bij CEO Social Media bij de keuze van een goede Social Media opleiding of cursus in ieder geval het volgende:

·      Alle relevante en gangbare Social Media cursussen en opleidingen worden aangeboden. Zowel voor beginners als gevorderden.

·      Deelnemers hebben de mogelijkheid om een landelijk erkend Social Media certificaat of diploma getoetst door de Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN) te ontvangen.

·      Het les-en-toets materiaal is kwalitatief en up-to-date.

·      Docenten zijn allemaal werkzaam in de praktijk.

Aan het begin van de zoektocht zijn er nog heel veel andere vragen te stellen. Wat is het huidige kennisniveau? Wanneer zijn we eigenlijk succesvol? Welke Social Media kanalen moeten als eerste aandacht krijgen? En nog heel veel meer……….

Stop met shoppen (en veel tijd verdoen…)

Advies vooraf, een goed plan van aanpak en opleidingen en cursussen afgestemd op het kennisniveau van jou of je collega. Dat is het totaalpakket van CEO Social Media.

Meer weten?

Claudy van Casteren T: 0657 523 724 M: c.vancasteren@ceo-socialmedia.nl

Ps, volg ons op LinkedIn https://www.linkedin.com/company/5233572/ dan blijf je altijd up to date.

CEO Social Media is de gecertificeerde Social Media opleider in Nederland met opleidingen, voorzien van uitgebreide Nederlandstalige handboeken, voor alle online platformen zoals LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Google AdWords en Google Analytics. Eén aanspreekpunt voor de opleidingen van alle kanalen en toepassingen, inclusief Social Selling en contentmarketing.